četrtek, 30 maja, 2024
HomeNasveti za kolesarjenjePrakse varnega e-kolesarjenjaKako napolniti električno kolo - Priročnik za polnjenje električnih koles.

Kako napolniti električno kolo – Priročnik za polnjenje električnih koles.

Električna kolesa – polnjenje baterije

Električna kolesa so kot analogni bicikli, le da so veliko bolj zabavna! Zabava seveda izhaja iz motorja in baterije. In tako kot potrebujemo spanje, da se napolnimo in za najboljše delovanje, tudi naša električna kolesa potrebujejo polnjenje, da okrepijo naše vožnje. V tem članku si bomo ogledali nekaj nasvetov za polnjenje električnih koles in pridobili osnovno razumevanje o tem, kako ohraniti baterijo v najboljši formi, ne samo za podaljšanje življenjske dobe baterije, temveč tudi za večji donos na vašo investicijo.

Kako deluje polnjenje baterij e-koles? Električna kolesa običajno uporabljajo litij-ionske baterije, da napajajo motor in zagotavljajo pomoč med vožnjo. Ko se baterija izprazni, jo je treba ponovno napolniti, da ponovno zagotavlja pomoč. Polnjenje baterije električnega kolesa je običajno preprosto – vendar je odvisno od vrste baterije in kolesa, ki ju imate.

Koraki za polnjenje električnega kolesa so odvisni od tega, ali je vaša baterija snemljiva ali ne. Čeprav ni nujno, da morate odstraniti baterijo za polnjenje – lahko ostane na kolesu, če želite. Vsako e-kolo ima vrata za polnjenje baterije, ki so skrita za vodoodpornim in prahotesnim pokrovčkom. Ko najdete ta vrata, lahko vstavite ustrezno konico polnilnika za e-kolo v vrata za polnjenje kolesa ali baterije. Drugi konec priključite v običajno vtičnico – najprej je najbolje povezati s kolesom, nato pa z vtičnico. Običajno iščete zeleno luč na polnilniku kot kazalec napolnjenosti baterije.

Polnjenje električnega kolesa na varno

Ne glede na to, ali polnite električno kolo doma ali na polnilni postaji za električna kolesa, obstaja nekaj stvari, ki jih lahko storite, da se prepričate, da ste varni. Prvič, nikoli ne puščajte baterije nepazljivo, ko se polni, če je to mogoče. Drugič, premislite, kam jo polnite – če je to v hiši, poskrbite, da je v sobi, ki ne blokira nobenega izhoda v sili – in najbolje za požarnimi vrati.

Na splošno so baterije in polnilniki za e-kolesa varni, vendar glede na vedno bolj raznovrstne vrste polnilnikov za električna kolesa (na primer cenejše, nestandardizirane polnilnike) morate poskrbeti, da kupite polnilnik, ki je od ugledne znamke in je priporočen s strani proizvajalca. Upway temeljito preveri vse baterije in motorje na e-kolesih, ki jih prodajamo, preden jih znova postavimo na trg.

Nasveti za baterije električnih koles

Redno vzdrževanje baterije električnega kolesa vam lahko prihrani na stotine dolarjev za novo. Priporočamo, da baterije ne izpraznite do 0%, če je to mogoče. Če jo redno izpraznite, to negativno vpliva na sposobnost ponovnega polnjenja in škodi življenjski dobi baterije. Večina proizvajalcev daje garancijo glede na leta ali cikle polnjenja (običajno okoli 500). Vendar se polnjenja lahko zmanjšajo, če je baterija stalno izpraznjena.

Pomembno je tudi skrbeti za baterijo e-kolesa. Ne spustite baterije ali je ne izpostavljajte ekstremnim temperaturam. Katero od teh lahko povzroči težave z notranjostjo in povzroči škodo ali celo preneha delovati, kot bi morala.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments